当前位置: 首页  学术动态

数学学科现代分析及其应用研究所(2021非线性分析与偏微分方程系列报告会五十二)

发布者:鲍旭东   发布时间:2021-08-02  浏览次数:427

2021非线性分析与偏微分方程系列报告

报告题目8L_p Minkowski problems for functionals from geometry and physics

报告人徐露(湖南大学)

会议时间:84日(周三),900-1000

腾讯会议ID:    568 754 765

摘要 The Minkowski problem is an important part of Brunn-Minkowski theory, and it is a characterization of geometric measures of convex bodies. Firey [1962] introduced L_p sum and Lutwak [JDG,1993] proposed the L_p Minkowski problem. In this talk, I will give some results about the L_p Minkowski problems for functionals including volume, capacity and torsional rigity.

报告人简介:徐露 湖南大学教授博士生导师,多年来一直从事椭圆偏微分方程的研究工作,尤其在来源于几何问题的完全非线性方程上有了较好的工作积累,并取得了一系列有意义的成果。这些成果分别发表在JFA,JDE, Advances in Math., Indiana Univ. Math. J., Crelle等国际一流期刊上,并多次受邀在国内国际会议上做报告。

报告题目9Classification of solutions for some elliptic system

报告人余晓辉(深圳大学)

会议时间:84日(周三),1000-1100

腾讯会议ID:    568 754 765

摘要

In this talk, we classify the solution of the following elliptic system

Under the assumptions that  and as  , we show that the solutions must have the following form

Similar result can be obtained for the following elliptic system in RN with N is an even number

报告人简介余晓辉,武汉大学经济学、理学双学士,中国科学院武汉物理与数学研究所博士,现为深圳大学副教授,主要研究方向为非线性椭圆偏微分方程。目前已经在 J. Funct. Anal., Calc. Var. Partial Differential Equations, J. Differential Equations, Discrete Contin. Dyn. Syst., J. Math. Anal. Appl. 等 国内外学术期刊上发表论文20余篇,主持和参与国家自然科学基金各一项。2012年当选为深圳大学首届优秀青年教师,2014年当选为广东省高校优秀青年教师培养计划对象,曾多次获得深圳大学学术创新奖。

邀请人:非线性分析与PDE团队